Skip to content

Proiectul “Arta uneste sufletele fara discriminare” a ajuns la final

22/06/2010

La sfarsitul saptamanii trecute s-a incheiat proiectul Arta uneste sufletele fara discriminare derulat de KFC Romania si dedicat copiilor cu deficiente de vedere.

In cadrul proiectului patru grupe de copii de la Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti, cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani, au putut vizita Muzeul National de Arta al Romaniei si au participat la programe culturale si ateliere de creatie adaptate la nevoile lor speciale.

In cadrul acestui program, in mod exceptional copiii au putut atinge diverse scuplturi din Galeria de Arta Romaneasca Moderna a muzeului, fapt care de obicei este strict interzis, si si-au putut exersa abilitatile creative lucrand in lut in cadrul atelierelor de creatie.

La finalul fiecarei vizite copiii au luat masa la restaurantele KFC din centrul Capitalei, unde au fost intampinati de oficialii companiei care au stat de vorba cu ei, au incercat sa ii cunoasca mai bine si sa ii descopere pe fiecare dintre ei dincolo de barierele sociale si de prejudecatile cu care se confrunta persoanele cu astfel de deficiente.

Vineri, la finalul ultimei actiuni din cadrul proiectului, copiii au dorit sa le multumeasca in felul lor oficialilor KFC, cantandu-le cateva melodii invatate la scoala. (Multumim si noi, Petra! Si multumim tuturor!)

Printre copii, ca invitat special al KFC Romania s-a aflat si Petra Pintelei, fosta eleva a Scolii pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti, care a fost admisa la un liceu de masa din Capitala si care, prin performantele sale, a demonstrat ca orice bariera poate fi trecuta. Cu ani in urma, in ciuda calitatilor sale vocale deosebite, Petra a fost exclusa din Corul Radio pentru a nu “strica imaginea” grupului.

Carmen Lupulet, director de marketing KFC Romania: “ Chiar daca au probleme de vedere , acesti copii nu sint mai putin talentati, inteligenti, sensibili decit ceilalti . Prin proiectul nostru am vrut sa ii aducem in atentia celorlalti si sa aratam ca facem o mare greseala atunci cind ii ignoram, ii marginalizam, ii scoatem din viata noastra cotidiana . Cu ei am relationat mai direct , rapid si deschis decit cu oricare alti copii cu care am intrat in contact . Sint speciali in cel mai pozitiv sens al cuvintului acesta si le ramin profund recunoscatoare pentru ce m-au invatat . Cuvintele mele imi permit sa fie si un sfat pentru cei din jurul meu care NU VAD frumusetea in deplinatatea ei”,  a declarat Carmen Lupulet.

“Arta uneste suflete fara discriminare” este un proiect demarat de KFC Romania in colaborare cu Muzeul National de Arta al Romaniei si Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti. Scopul proiectului este acela de a atrage atentia asupra faptului ca accesul la cultura si arta nu trebuie sa fie ingradit si tributar perceptiilor sociale.

Este pentru prima data in Romania, cand o companie privata colaboreaza cu un muzeu pentru a atrage atentia societatii asupra dreptului la o viata normala a copiilor cu deficiente de vedere.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: