Skip to content

O lume nevazuta: copiii de la Scoala pentru Deficienti de Vedere

10/06/2010

KFC Romania demareaza in colaborare cu Muzeul National de Arta al Romaniei proiectul “Arta uneste sufletele fara discriminare”, un program  dedicat copiilor cu deficiente de vedere.

Iata o scurta descriere a Scolii pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti. O descriere semnata de catre Rodica Colgiu, profesor in cadrul acestei scoli:

In scoala noastra invata elevi cu varste intre 3 si 15 ani care au deficiente vizuale diferite, fie nevazatori complet, fie cu resturi de vedere.

In anul scolar 2009-2010 s-au inscris la scoala noastra 150 de elevi. Scoala primeste anual elevi din toate regiunile tarii, dar preponderant din sudul si centrul Romaniei, deoarece mai sunt si alte scoli de acest tip in principalele zone istorice ale tarii.

In scoala, copiii frecventeaza cursurile dupa programele scolare obisnuite, iar dupa- amiaza sunt ajutati sa-si pregateasca lectiile cu profesori educatori. Tot in cursul dupa- amiezelor, copiii parcurg programe de recuperare: terapii specifice, activitati recreative dupa programele specifice aprobate de MECTS.

Stradania colectivului didactic al scolii consta in realizareea unei cat mai bune integrari scocio-profesionale a acestor copii. Pentru aceasta noi defasuram proiecte educative cat mai variate si complexe incepand cu activitati cultural-sportive in scoala cu prilejuri diferite, cat si proiecte si programe oferite de ISMB, ONG-uri sau alte institutii culturale.

Proiectul “Arta uneste sufletele fara discriminare” propus de KFC Romania ne-a bucurat foarte mult pentru ca vine tocmai in sprijinul acestor eforturi ale noastre.

Numai prin astfel de proiecte derulate cu sprijinul unor companii, fundatii sau chiat al comunitatii locale, acesti copii pot deveni adulti de isprava, seriosi si mai ales independenti, caci vorba expresiei frecvent auzite in zilele noastre “suntem toti diferiti dar egali in fata lui Dumnezeu!”.
Astfel, cu un minim efort din partea societatii, putem ajuta acesti copii sa ne fie parteneri.

Rodica Colgiu,
Profesor la Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: