Skip to content

Conferintele KFC: in cautarea femeii Web 2.0

11/03/2010

Ieri, la KFC Mosilor, unul dintre restaurantele KFC recunoscute pentru atmosfera sa deosebit de primitoare, am incercat sa dam de urmele femeii Web 2.0, in cadrul primei conferinte KFC din acest an.

Multumim celor patru vorbitoare – ale caror prezentari au incins discutiile si au limpezit gandurile: Ana-Maria Iana, multumim Andreea Burlacu, multumim Ileana Ghita si Simona Stanescu.

Ii multumim lui Sorin Tudor pentru moderare si ii multumim Alexandru Negrea pentru ca a transmis live prezentarile de la Conferinte (le puteti viziona aici, aici, aici si aici). Si, fireste, multumim tuturor acelora care au fost prezenti alaturi de noi, deopotriva pentru ganduri, pentru intrebari si pentru discutii.

Asadar, cum este femeia Web 2.0? Iata doar cateva dintre ideile desprinse in decursul celor aproape trei ore de discutii:

– „femeile fac in social media ceea ce fac barbatii pe stadion: se descarca in fata a sute de “prieteni” pe care nu- i cunosc „;
femeia Web 2.0 este „usor tupeista, dezinvolta, vorbeste despre viata personala si isi asuma riscuri in conversatie” pentru ca „se simte mai libera decat in realitate, simte ca poate comunica mai usor”;
firesc, femeia Web 2.0 este o „utilizatoare mai mult sau mai putin inraita a blogului, Twitter- ului si Facebook-ului”;
insa, cum „femeile rostesc 8.000 – 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte”, limitarile numarului de caractere impuse de unele pltaforme sociale sunt „greu de suportat”;
in cele din urma, femeia Web 2.0 a transformat social media intr-un teren de joaca extins, unde se poate desfasura in voie si unde poate provoca rapid reactii”.

In cele din urma, cum poate fi definita femeia Web 2.0? Probabil, printr-o singura fraza: „femeia Web 2.0 este mult mai informata decat alte femei si, cu toate acestea, este tot femeie”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: